Här finns information om det mesta som har med fiske att göra. Oavsett om du är nybörjare eller van tävlingsfiskare kan här finnas relevanta artiklar inom just det område du finner intressant. Läs till exempel om olika former av sportfiske som spinnfiske, havsfiske och flugfiske.

Den som ägnar sig åt spinnfiske är förmodligen väl medveten om att namnet förknippas med en metod som går ut på att man kastar ut betet och vevar in det igen. Att välja rätt bete är dock inte alltid det lättaste, men här finns tips och råd om hur man kan tänka. Spinnfiske betraktas som förhållandevis enkelt. Det enda som kan ta lite tid att lära sig är hur man ska kasta och när det är dags att släppa linan.

Oavsett om du föredrar spinnfiske, havs- eller flugfiske kan du på denna sida läsa om både utrustning, kläder och beten. Den som en gång provat på flugfiske brukar inte sluta, sporten beskrivs som något man helt enkelt blir beroende av bums. Men, det kan vara bra att börja med spinnfiske om man inte är så van vid sportfiske. Vid flugfiske krävs nämligen lite mer avancerad teknik vid själva kastet och dessutom mer kännedom om själva utrustningen.

Sidan ger även den erfarne tävlingsfiskaren något att fundera över. Oavsett vilken gren du tävlar inom finns här aktuella tips och nyttig information. Kanske ägnar du dig åt traditionellt eller internationellt mete, pimpel, havsfiske eller flugfiske, för att nämna några av de tävlingsgrenar som finns i Sverige. Här finns det mesta för de flesta inom sportfiske. Glöm inte myggmedlet!